Вишкіл у м.Черкаси

2024-04-16

/Files/photogallery/1557/20240416_110900.jpg

16 квітня 2024 року рій «ТРИЗУБ» Мар’янівського ЗЗСО взяв участь в обласному патріотичному вишкілі «Вільні творять майбутнє!» Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») закладів освіти області на базі Черкаського обласного дитячого багатопрофільного санаторія «Сосновий Бір» м.Черкаси, організатором якого був Черкаський обласний Центр туризму, краєзнавства і екскурсій Черкаської обласної ради.

Учасників вишколу привітали:

Шамрай Олександр Григорович, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації;

Сущенко Роман Володимирович, перший заступник голови Черкаської обласної ради;

Данилевський Валерій Вікторович, начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації;

Смірнова Вероніка Сергіївна, старший солдат Черкаського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

До заходу долучилися 29 роїв середньої та старшої вікових груп з 15 територіальних громад Черкащини, загалом близько 300 учасників.

Головною метою заходу є здійснення національно-патріотичного виховання учнівської молоді та утвердження української національної та громадянської ідентичності, а також здобуття практичних навичок виживання в умовах війни, навчання керівників та виховників, роїв гри «Сокіл» («Джура»).

Юні джури та їх керівники упродовж вишколу працювали та випробовували себе на цікавих локаціях. Зокрема:

«Туристсько-спортивна смуга перешкод»;

«Таборування»;

«Метання гранати»;

«Пластун» (орієнтування на місцевості);

«Відун» (вікторина з історії України);

«Впоряд» (стройова підготовка);

«Збірка-розбірка АК», демонстрація бойового спорядження військовослужбовця;

«Домедична підготовка»;

«Патріотичний музей АТО» (Святенко Олексій).

Молодь мала змогу неформально поспілкуватися з захисниками та захисницями України на локаціях «Патріотичний музей АТО» та «Збірка-розбірка АК». Військовослужбовці Черкаського міського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провели виховні бесіди та профорієнтаційні заходи, спрямовані на залучення молоді до захисту кордонів та територіальної цілісності нашої Батьківщини. Вишколи вчать молодь здобувати практичні навички та закріплювати їх тут і зараз, щоб потім, у надзвичайній ситуації миттєво зреагувати і, чи то надати допомогу потерпілому, чи то захистити себе, свою родину, свою країну.

Більше фото тут

Вишкіл рій ТРИЗУБ

Кiлькiсть переглядiв: 14

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.